Здравейте, регистриран земеделски производител съм, опериращ като ЕТ. Доходите ми от непреработена земеделска продукция са 95%  от общият ми облагаем доход. Оказва се, че за другите 5 % доходи които пак са пряко свързани със земеделската ми дейност, но се считат за преработена продукция трябва да подавам справка за окончателния размер на осигурителния доход. В такъв случай допустимо ли е, когато подлежащият на изравняване доход е по – малко от размера за който избирам да се осигурявам и съм внасяла авансовите си вноски, да ми се признава само минималният размер на осигурителния доход, при положение че доходът ми от непреработена земеделска продукция е по – голям от минималния осигурителен доход. Защо изобщо се изключват тези доходи?
Здравейте!
Имам фактура от април 2023г. която е с обратно начисляване, но съм пропуснала да я подам в съответния месец в дневниците, за който пък период фирмата е на възстановяване. Въпросът ми е да я подам ли сега в дневника за юли или да искам корекция на декларацията за април?
След като имаме издадено и спазено предизвестрие по прекратяването на трудов дог. по чл. 328 ал.1 т.3, дължи ли фирмата обезщетение на служителя? От бюрото по труда служителят е уведомен, че ще започне да получава обезщетение от тях едва след като представи доказателство за изплатено такова от фирмата.
Благодаря ви!
Ако сме приели за ДМА всеки актив над 1000 лв, то в такъв случай актив на по - малка стойност (напр. компютър за 800 лв) пак ли се осчетоводява в сметка 206 или отива в сметка 601? :blush: Съжалявам ако въпроса е глупав